info@degildemeesterskaas.nl
Ambachtelijke meesters in kaas
  • Met zorg voor u verpakt
  • Gratis verzending vanaf €50,-NL
  • Dagverse producten

 

Nederland staat bekend als echt kaasland, maar bij De Gilde Meesters Kaas kunt u ook heerlijke buitenlandse kazen bestellen. Zo hebben wij naast de oer-Hollandse boerenkaas en fenegriek kaas onder andere rijk smakende Franse kazen en Zwitserse kazen in het assortiment. De Zwitserse kazen hebben vaak een uitgesproken en bijzondere smaak doordat de koeien grazen in Alpenweiden. Hierdoor eten ze Alpenkruiden op, waardoor u de smaak van de bergen terug proeft in de kwalitatieve kazen.

Gruyère kaas

Gruyère is een bijzondere kaassoort die zowel in Zwitserland als in Frankrijk in de Alpen gemaakt wordt. De kaas kenmerkt zich door de zoete en nootachtige smaak. Gruyère is wat pittiger en uitgesprokener dan de bekende Emmentaler. De aroma’s van een kwalitatieve Gruyère komen optimaal tot hun recht als u een glas met lichte witte wijn bij de kaas drinkt en dit eventueel combineert met vers fruit. U kunt deze Zwitserse kaas niet alleen lekker rechtstreeks eten, maar de Gruyère kaas is ook uitstekend te verwerken in kaas gerechten. Combineer Gruyère kaas en Emmentaler bijvoorbeeld in een smaakvolle kaasfondue.

AOP kaas

Zwitserland telt maar liefst dertien kazen die beschermd zijn met een AOP door de Europese Unie. AOP staat voor Beschermde Oorsprongsbenaming of ‘Appellation d’Origine Protégée’. De kazen hebben een beschermde oorsprong en moeten binnen een bepaald gebied geproduceerd, verwerkt en bereid worden volgens een gecontroleerde werkwijze. Dit wil zeggen dat niet iedere kaas deze naam mag dragen als er niet wordt voldaan aan de vereisten. In Zwitserland wordt maar liefst 40% van alle melk gebruikt om kaas te maken. Dit gebeurt volledig volgens de traditie. De kazen hebben een grote omvang waarvan de oorsprong in de historie ligt. Doordat de Zwitserse kazen zo groot zijn vielen ze niet van de kar af tijdens het transport naar de markten.

Bestel Zwitserse kaas

Zwitserse kaas - Kaltbach creamy en tastyU kunt uw kwalitatief hoogwaardige Zwitserse kaas eenvoudig bestellen bij De Gilde Meesters Kaas. Wij zijn bekend met de oorsprong van al onze kazen en bieden u alleen het beste van het beste. Onze kazen worden standaard vacuüm verpakt naar u opgestuurd. Als u altijd stukken kaas vers wilt houden valt het aan te raden om meerdere kleine stukken te bestellen. Doordat deze vacuüm verpakt zitten blijven deze ongeveer 2 maanden goed. Bij De Gilde Meesters Kaas bestelt u niet alleen de lekkerste Zwitserse kaas voor uzelf, maar bijvoorbeeld ook om cadeau te doen. De echte kaasliefhebber kan een goede Zwitserse kaas zeker waarderen.

 

Naar de webshop