info@degildemeesterskaas.nl
Ambachtelijke meesters in kaas
  • Met zorg voor u verpakt
  • Gratis verzending vanaf €50,-NL
  • Dagverse producten

 

Onze boerenkaas is een waar ambachtelijk product. Ondanks moderne technieken blijft het maken van boerenkaas, evenals Zwitserse kaas, fenegriek kaas en andere kaassoorten, pure ambacht. De kazen worden op houten planken gerijpt. Doordat de kaas goed kan rusten wordt de smaak nog beter en meer uitgesproken. Er zit een groot verschil in kwaliteit tussen boerenkaas en fabriekskaas.

Het verschil tussen boerenkaas en fabriekskaas

Het grootste verschil tussen boerenkaas en fabriekskaas zit hem in de melk. Dit is het belangrijkste bestanddeel van de kaas. Op de boerderij wordt rauwe melk gebruikt. Dit kan gekoelde melk zijn wanneer de koe de avond van tevoren gemolken is, of nog warme verse melk wanneer de koe net gemolken is. Bij fabriekskaas wordt de melk voordat het gebruikt wordt om kaas te maken eerst gepasteuriseerd. Tijdens dit proces wordt de melk 15 seconden lang verhit bij een temperatuur van ongeveer 65 °C. Dit zorgt ervoor dat enkele bacteriesoorten dood gaan. Ook wordt er gestandaardiseerde melk gebruikt in de productie van fabriekskaas. Het vetgehalte van de melk is hiervoor op een specifiek niveau gebracht. Bij kaas die op de boerderij ambachtelijk wordt geproduceerd kan het vetgehalte variëren.

Het rijpingsproces

BoerenkaasDe kaas wordt grotendeels met de hand gemaakt op de kaasboerderij. Dit is een zeer lokaal proces waardoor de kaas zich kenmerkt door een streekgebonden smaak. Verschillende factoren hebben namelijk invloed op de kaas, zoals het klimaat, de kwaliteit van de grond, het gras dat daarop groeit en de gewassen die gebruikt worden om de koeien te voeren. De boerenkaas moet na de productie een bepaalde tijd rijpen. Dit kan kort of lang zijn, afhankelijk van de soort kaas. Tijdens de rijping zijn optimale omstandigheden nodig in temperatuur, vochtigheid en hygiëne. Doorgaans wordt er voor gekozen om de kazen te rijpen in gespecialiseerde kaaspakhuizen. De Gilde Meesters Kaas is van de allerhoogste kwaliteit en de herkomst van de kaas is altijd bekend.

Boerenkaas bestellen

De smakelijkste boerenkaas besteld u bij De Gilde Meesters Kaas. Alle producten worden dagelijks vers voor u gesneden en verpakt. U kunt er dus op rekenen dat vers ook echt vers is! De kaas wordt vacuüm verpakt verzonden, wat voorkomt dat de kaas gaat schimmelen of uitdroogt. Vacuüm verpakt kunt u het stuk 2 tot 3 maanden bewaren. Ideaal als u bijvoorbeeld een stuk kaas cadeau wilt doen of uw boerenkaas mee wilt nemen naar het buitenland. Ook sturen wij standaard kaaspapier mee met uw bestelling.

 

Naar de webshop