info@degildemeesterskaas.nl
Ambachtelijke meesters in kaas
  • Met zorg voor u verpakt
  • Gratis verzending vanaf €50,-NL
  • Dagverse producten

Wellington

Oud-Hollandse Wellington met Beemster van’t mes Oud

INGREDIËNTEN:

150 gram Beemster van’t mes Oud, in blokjes
50 gram Beemster van’t mes Oud, geraspt
1 Pastinaak
1 Winterpeen
500 gram Gemengde paddenstoelen, gesneden in plakjes
300 gram Spinazie
1 Rode ui, gesnipperd
2 Teentjes knoflook, fijngehakt
1el Tijm, alleen de blaadjes
2el Olijfolie
1el Bloem (om te bestuiven)
450 gram Bladerdeeg (ontdooid)
4el Paneermeel
1 Ei (losgeklopt)
50 gram Boter

BEREIDINGSWIJZE OUD-HOLLANDSE WELLINGTON:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil ondertussen de winterpeen en de pastinaak en snijd beiden in repen. Leg de repen op bakpapier op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Bak de groenten ongeveer 15 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Bak ondertussen in een koekenpan de gesnipperde ui met twee teentjes knoflook tot de ui glazig is. Vervolgens voeg je de gemengde paddenstoelen in plakjes toe en bak het geheel ca. 10 minuten (tot het meeste vocht verdampt is).

Breng het geheel op smaak met wat peper, zout en blaadjes tijm. Voeg vervolgens de spinazie in etappes toe. Wanneer de spinazie geslonken is laat je het hele mengsel goed uitlekken in een vergiet. Zorg dat het meeste vocht uit het mengsel wordt gedrukt. Je kunt ook het mengsel in een theedoek doen, zodat je het vocht er goed uit kan wringen. Doe het mengsel in een bak en roer er een half ei en 3 eetlepels paneermeel door. Voeg vervolgens de blokjes Beemster van’t mes Oud en de walnoten toe en meng ook dit door het mengsel.

Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden. Bestuif je aanrechtblad, leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol de bladerdeeg uit tot een vierkante lap (35×35 cm). Snijd de deeglap zo doormidden dat de ene kant iets breder is dan de andere deeglap. Bestrooi het kleinste deel met een eetlepel paneermeel.

Schep de helft van het spinaziemengsel op het kleine deel en leg daarboven op de repen pastinaak en wortel en daarbovenop de rest van het spinaziemengsel. Leg de tweede lap bladerdeeg bovenop de gestapelde vulling en druk de deegranden met een vork op elkaar. Deeg wat over is kun je wegsnijden en gebruiken voor de versiering bovenop de Wellington. Bestrijk het geheel met de rest van het ei en bestrooi met geraspte Beemster van’t mes Oud.

Bak de Wellington in de oven in ca. 30 minuten knapperig en goudbruin.

Eet smakelijk!