info@degildemeesterskaas.nl
Ambachtelijke meesters in kaas
  • Met zorg voor u verpakt
  • Gratis verzending vanaf €50,-NL
  • Dagverse producten

2 dikke plakken kaas van 1 cm dik (± 75 gram per plak) naar keuze
2 el bloem
1 losgeklopt ei
4 el paneermeel
1 el sesamzaad

Bereidingswijze;
Zet 3 borden klaar; 1 met bloem, 1 met ei en 1 met een mengsel van paneermeel en sesamzaad. Wentel de kaasplakken door de bloem, schud het overtollige bloem eraf, vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel.
Verhit een koekenpan en bak de kaasplakken in 1 tot 1,5 minuut aan beide kanten goudbruin.
Serveer de kaasschnitzels samen met een salade van 200 gram rode kool, 6 stengels bleekselderij in stukjes en 1 rijpe peer in plakjes. Maak af met een dressing van het sap van 1 sinaasappel, 1/2 el notenolie, 2 tl Zaanse mosterd, zout en peper

Tip:
Maak eens een kaasschnitzel van Hollandse blauwaderkaas. De blauwaders zorgen voor een bijzonder, pittig accent in de kaasschnitzel.