info@degildemeesterskaas.nl
Ambachtelijke meesters in kaas
  • Binnen 2 dagen in huis
  • Gratis verzending vanaf NL €25,-/ BE €40,-
  • Dagverse producten met zorg voor u verpakt

10 personen
5 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
2 sjalotjes, gepeld en in ringen gesneden
200 ml slagroom, of kookroom
4 eieren
80 g roquefort, verkruimeld
60 g jonge kaas, geraspt
60 g belegen kaas, geraspt
2 el gehakte tuinkruiden (bijv. bieslook en peterselie)
Olijfolie
Zwarte peper uit de molen
Bloem om te bestrooien

Bereidingswijze;
Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de bakvorm in met wat boter of olie. Warm de oven voor op 180 graden.
Verhit een koekenpan met wat olie en bak op laag vuur de sjalotten zacht en licht goudbruin. Verwijder het folie tussen het bladerdeeg en leg de plakjes op elkaar. Rol het bladerdeeg uit op een licht bebloemd werkblad, tot een ronde lap groot genoeg voor de ovenschaal. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg en snijd rondom de vorm de overlappende randen deeg netjes af.
Klop de eieren los met de slagroom en tuinkruiden en breng op smaak met peper (zout toevoegen is overbodig, omdat de drie kazen al voldoende zout bevatten). Verdeel de kaas en sjalotten over het bladerdeeg en giet het eimengsel er overheen
Bak de taart 30 tot 40 minuten in de oven, of totdat het bladerdeeg en de bovenkant goudbruin zijn. Laat de taart voor het aansnijden minimaal 10 minuten afkoelen. Lekker om met een groene salade te eten.