info@degildemeesterskaas.nl
Ambachtelijke meesters in kaas
  • Met zorg voor u verpakt
  • Gratis verzending vanaf €50,-NL
  • Dagverse producten

Kaasplateau
Hoe je nou precies een kaasplankje samenstelt is afhankelijk van het aantal personen en de liefhebberij voor kaas. Om u te helpen bij het samenstellen van de kaas hebben we een handige stappenplan voor u gemaakt. Ga ongeveer uit van 175- 200 gram kaas per persoon uit als u de kaasplank gebruikt voor het dessert.

1. De oorsprong
Oorspronkelijk komt de kaasplank uit Frankrijk en wordt daar plat de fromages genoemd. In Frankrijk wordt de kaasplank gebruikt als dessert, maar dat betekend natuurlijk niet dat u het niet voor de borrel kunt gebruiken.
2. Hoeveel kazen heb ik nodig
Officieel heeft u drie kazen nodig voordat het een kaasplank is. Wij raden u aan om zes kazen te nemen ongeacht de hoeveelheid mensen. Zo is er niet te veel keus en wordt er meer gekeken naar de smaak.
3. Is alleen kaas genoeg?
Het antwoord is; Nee! Een kaasplank word onder anderen gecombineerd met brood, vijgenbrood of crackers. Vaak wordt er aangeraden om er vijgen, peren en noten bij te doen om te smaak te optimaliseren en een glaasje port maakt het dan natuurlijk helemaal af.
4. Voorbereiding
Om de lekkerste smaak naar boven te halen van de kaas raden wij u aan om de kaas een half uur van te voren uit de koelkast te halen zodat deze op kamertempratuur is.
5. De keuze is reuze
Kies kazen die oplopend zijn van een zacht naar pittig en leg ze ook in diezelfde volgorde. Het is makkelijk om een kaas uit elke kassoort te nemen; half harde kaas, harde kaas, blauw ader kaas, gewassen korst kaas, witte korst kaas en een geitenkaas.
6. Meerdere messen
Omdat kazen zacht kunnen zijn en aan het mes blijven plakken is het lekkerder om elke kaas met een apart mes aan te snijden.