info@degildemeesterskaas.nl
Ambachtelijke meesters in kaas
  • Binnen 2 dagen in huis
  • Gratis verzending boven de €25
  • Dagverse producten met zorg voor u verpakt

Een heerlijke homemade kaasfondue, lekker met diverse groentes, vlees en brood.

Verse Kaasfondue:
Voor een heerlijke kaasfondue kun je verschillende soorten kaas gebruiken. Alle soorten zijn geschikt, als ze maar geraspt of in hele kleine stukjes aan de kaasfondue worden toegevoegd. Iedere kaas kent zijn eigen smeltgedrag en zijn eigen unieke smaak. Zo zorgt Emmentaler voor de bekende draden die je uit een kaasfondue kan trekken, een blauwe kaas zoals gorgonzola kan juist een lekker pittige bite geven. Naast kaas kun je vaak ook met mosterd en drank, zoals witte wijn, jenever of port een lekker smaaktwist aan het geheel geven. Hier vindt u verschillende recepten voor uw eigen samengestelde kaasfondue, de kaas kunt u bij ons geraspt bestellen. Ga ongeveer uit van 250 gram per persoon.

Hollandse kaasfondue:
4 personen;
300 gram Maasdammer Gatenkaas
150 gram Hollands Belegen
250 gram Boeren pracht Affine
150 gram bacon, dunne reepjes
1 teen geperste knoflook
400 ml droge witte wijn
1 tl citroensap
1 el maïzena
Snufje Peper en zout
1 mespunt nootmuskaat

Bereidingswijze;
Bak de bacon in een koekenpan zonder boter of olie totdat het knapperig is. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier en breng ondertussen de knoflook, wijn en citroensap in de fonduepan bijna aan de kook. Voeg al roerend in gedeelten de geraspte kaas toe. Laat dit langzaam smelten. Meng de maïzena in een mok met ongeveer 2 el water en voeg dit samen met de bacon aan de kaasfondue toe. Meng dit goed door en voeg naar smaak nootmuskaat, peper en zout toe.

Geitenkaasfondue:
4 personen
350 gram milde Hollandse Geitenkaas
350 gram gerijpte Hollandse Geitenkaas
400 ml droge witte wijn
100 ml slagroom
3 el honing
2 tl tijm
2.5 el maïzena
Snufje peper en zout

Bereidingswijze;
Breng in een fonduepan de wijn met de honing en de tijm bijna aan de kook. Roer vervolgens beide kazen met een houten lepel door de wijn totdat de kaas gesmolten is. Roer vervolgens de slagroom erdoor. Los de maïzena met 2 el water en roer vervolgens 2-3 minuten door het kaasmengsel. Laat het goed doorkoken tot de fondue goed gebonden is en breng het naar wens op smaak met peper en zout

Zwitserse kaasfondue:

4 personen
375 gram Gruyère
375 gram Emmentaler
1 teen knoflook
375 ml droge witte wijn
1 el citroensap
3 el maïzena
Snufje nootmuskaat
Snufje peper en zout

Bereidingswijze;
Wrijf de fonduepan aan de binnenzijde met knoflook in. Breng in de fonduepan wijn en citroensap op laag vuur bijna aan de kook. Roer de kaas in gedeelten met houten lepel door de warme wijn tot alle kaas gesmolten is. Klop in een beker de maïzena tot een glad geheel. Meng dit door de kaasfondue en roer het geheel goed door. Breng naar wens op smaak met nootmuskaat, peper en zout.