info@degildemeesterskaas.nl
Ambachtelijke meesters in kaas
  • Met zorg voor u verpakt
  • Gratis verzending vanaf €50,-NL
  • Dagverse producten

Ingrediënten 4 personen

750 g witte asperges, geschild
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
4 eieren
200 ml crème fraîche
100 g graskaas (stukje), geraspt
2 el kervel of peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de asperges in stukken van 5 à 6 cm. Kook ze in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar.
2 Bekleed intussen de vorm met het deeg. Klop de eieren los. Meng er de crème fraîche, de kaas, de kervel of peterselie en zout en peper naar smaak door.
3 Laat de asperges goed uitlekken. Verdeel ze over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel over de asperges.
4 Bak de aspergequiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Lekker met een frisse groene salade met kerstomaatjes.

Serveertip
Variatietip: Beleg de deegbodem met 100 g bacon of slagersham.