info@degildemeesterskaas.nl
Ambachtelijke meesters in kaas
  • Met zorg voor u verpakt
  • Gratis verzending vanaf €35,-NL
  • Dagverse producten

Bloemkoolkaasschotel

Bloemkoolkaasschotel

INGREDIËNTEN
4p

100 gr   Beemster van ’t mes Extra Belegen, geraspt
50 gr      Panko
1             Grote bloemkool, in roosjes
1 L          Volle melk
1             Kleine ui, gepeld, doormidden gesneden
85 gr     Boter
85 gr     Bloem
Verse peterselie, grof gehakt
Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

In een kleine kom, meng je de kaas met de panko en de peterselie. Zet dit apart. Doe de bloemkool in een grote pan, dek af met water en een beetje melk en breng aan de kook. Kook het tot beetgaar en giet dan af.

Doe de melk en de ui in een aparte pan met wat peper en zout. In een kleine steelpan maak je een roux door de boter te smelten. Voeg dan de bloem toe en roer tot het een geheel wordt. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de verwarmde melk toe. Haal de ui er uit, deze heb je niet meer nodig.

Met een garde klop je de melk samen met de roux en breng het geheel aan de kook. Kook dit op laag vuur, 2 minuten even zacht door of tot de saus mooi dik is geworden. Laat het niet aanbranden! Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hete lucht). Doe de bloemkool in een ovenschotel en giet de saus erover heen. Dek af met het kaasmengsel en zet in de oven tot dit goudbruin is en begint te bubbelen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Strooi voor serveren de peterselie over de schotel.

 

Lekker!!